Lite mer om att övervinna rädslor/ some more about conquering fears

Idag satt jag och funderade över hur mycket rädslor som hindrar människor från allt gott i livet. Hur mycket media styr vårt liv. Om det står en stor rubrik i tidningen ”Mörka tider väntas”, ”Europa går under” eller liknande, så blir de flesta omedelbart drabbade av en känsla av fruktan. Fruktan gör oss tyvärr alldeles handlingsförlamade. Finland behöver inte handlingsförlamade människor utan vi behöver handlingskraftiga människor. Jag säger inte att konsumtion är en del av lösningen ut ur någon kris, men visst har det en del i det hela. Hur många säljer inte tjänster eller produkter och ekonomin blir ju inte bättre av att människor börjar lägga sina pengar under madrassen och inte vågar använda dem.

Men vad jag egentligen menade med handlingskraftiga människor är människor som vågar kliva ur sin komfortabla zon, människor som vågar börja använda sitt kreativa sinne och komma med nya idéer och nya lösningar. Som kanske vågar starta något helt nytt, som vågar börja ta risker, som vågar börja använda sina talanger för andra. Vi behöver människor som kliver av ekorrhjulet och sin egen fullspäckade agenda. Som börjar jobba för något större än bara ”jag, mig och mitt”. Fruktan binder ju oss tyvärr också i stor själviskhet, vi blir bara fokuserade på att ”hur ska JAG klara mig, tänk om det går dåligt för MIG, tänk om JAG förlorar jobbet” etc.

Tänk om vi istället väljer att vägra låta fruktan låsa fast oss. Tänk om vi vågar börja tänka nya banor och vidga våra vyer. Tänk om vi börjar välja följa modiga, kärleksfulla modeller och brainstorma med andra likasinnade för att hitta nya kreativa idéer? Fullkomlig kärlek fördriver fruktan och det gör också action, att göra någonting! Tänk om vi väljer att leva generösa liv. Tänk om….. Jag har nyss pratat med en god vän att samla ihop ett gäng till en positiv, upplyftande grupp där vi kan stötta varann, ta hjälp av varandras styrkor och brainstorma. Gör du det också! Är man helt ny så kom med i någon av mina mastermindgrupper! Där utvecklas alla. Eller dra ihop ett gäng så kommer jag och drar det med er.

Today I was thinking about how fear stops people from all good things in life. And how media gets people in fear. We can read in the newspaper ”Depressing times ahead”, ”World economic goes under”, and we immediately feel fear. And when we are filled with fearful feelings, we get like freezed. We can´t think, we can´t do anything and we´re not capable of creating new things. But the world today needs people who are creative, who dare to take risks, who starts to use their talents for other people. We need people who stop thinking only about ”me and mine”. When we live in fear, we are very selfish, because fear makes us think like ”how will I manage”, ”what if I loose my job?”.

What if choose not to let fear stand in our way? What if we dare to start thinking new and positive? What if we start following creative, loving models and start brainstorming with such people about new idéas?Love conquers fear and so does action! Take action and do something! What if we start living generous lives? we are born to generate and to generate we must be generous. what if…….

I have just talked to a friend about gathering likeminded people to a group and start brainstorming, uplift each other and take advantage of each other´s strenghts. You can do the same! Or you can join one of my mastermind skype groups.

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: