challenge/utmaning

Today I felt I want to challenge myself and others to be positive for a week (or at least a day 🙂 ) . I mean to REALLY try to keep your positive attitude no matter what happens, answer in a good way no matter what comes your way, try to look for the good things in everything and everybody in stead of just beeing a ”faultfinder”. It´s so easy we get stuck in just beeing negative. somebody forgets to wake us and we blame them, the bus is late and we blame the driver, somebody treats us unfairly and we gets mad, somebody makes a mistake and we criticize them, somebody tells a dream and we tell them why it is impossible…..

I had a phonecall this morning that first made me think negative, but then I decided I won´t let that destroy my day. I keep my joy and peace because we can CHOOSE to do that. And I can choose to bless the other person. That´s my right and that´s my choice :). Have a great day and are you with me?

Idag känner jag för att utmana mig själv och er andra på att vara positiv i en vecka (eller helst en dag). Jag menar att VERKLIGEN bemöta allt som kommer emot dig på ett positivt sätt och med en positiv attityd, försöka se det positiva i saker som händer och i personer du möter. Vi hamnar så lätt i en fälla där vi bara ser fel i allt. Vi ser fel hos alla människor och vi ser det negativa i alla omständigheter. Det finns positivt och negativt i allt och alla, men frågan är ju bara vad vi VÄLJER att se. Vi kan skylla på andra hela tiden och kritisera och se varför saker inte fungerar. Men vi kan också välja att utveckla vårt möjlighetstänkande och fundera HUR saker SKALL fungera, fastän de vid en första anblick ser omöjliga ut. Vi vet också att vi alla har både negativa och positiva sidor i oss och vår utmaning blir väl då att söka det goda och VÄLJA att fokusera på det. Vi kan inte rå något åt vad som händer åt oss, men vi kan verkligen välja hur vi reagerar på det. Det är vårt val och vår frihet. Om du låter andra ta din frid och glädje så har du själv gett tillåtelse att låta dem göra det! Är du med mig i utmaningen?

 

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: