it´s not about me/det handlar inte om mig

Jag jobbar ju mycket med mål, passion, vision, strategier och allt annat som hör företagslivet till (och även privat). Men en viktig ingrediens jag gärna förmedlar är smått tvärtemot vad många tänker idag! Man kan ju lätt bli fokuserad på ”jag, mig och mitt” när man ska göra upp sina drömmar, mål och visioner, men jag vill alltid få dem jag jobbar med att hitta det mervärde som de ska skapa för andra. Om vi t.ex har ett mål att skaffa pengar; vad kan du då göra för andra människor med de pengarna? Om du är ledare, hur kan du på bästa sätt betjäna dem som du leder, hur kan du utveckla dig till att bli en än bättre modell att följa? Vad är din insats för att de människor du leder ska bli bättre?, både som människor och bli bättre i sina styrkor. Allt vi gör har en inverkan på andra människor, allt vi säger påverkar andra människor. Hur kan vi bli bättre på att bygga upp andra? Ledarskap handlar inte om mig, det handlar om dem jag leder, kommunikation handlar inte om att jag ska få mitt budskap sagt, det handlar om mottagaren och hur de uppfattar det, beslut jag fattar handlar inte om mig, det handlar om den bästa lösningen för andra människor runt omkring mig. Vi lever i en tuff värld, men jag fortsätter tro på de mjuka värderingarna. Jag håller fast vid dem att de har ett evighetsvärde för jag tror inte att varken du eller jag blivit skapad enbart för vår egen skull utan för vad vi kan göra för varandra!

I work a lot with goals, vision, mission and everything that comes with having a business (and in my privatelife also). But something important I like to bring to the people with whom I work, is something that isn´t so common in today´s world. When you set goals and have dreams, it´s easy to just think ”me, I, mine”, but it doesn´t have to be that way. I want people to find what value they create for others. If you for example have a goal to make a lot of money; what can you then do for other people with that money? If you´re a leader, how can you best serve the people you lead? How can you develop yourself so you become a better model for them to follow? What do you do so the people that follows you become better, both as persons and in their strenghts? Everything we do have an impact on other people and everything we say impacts others. How can we become better in building people? Leadership is not about me, it´s about those I lead. Communication is not about what I have to say, it´s about what other people hear. Decisions I make is not about me, it´s about the best decision for others around me. We live in a rough world, but I continue to believe in the soft values. I believe they`re of eternity and I believe neither you nor me were created for our own sake, but for what we can accomplish for one another!!

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: