believe/tro

Do you believe in yourself? Do you believe in others? There´s a saying ”you have to believe it to become it”. I think that´s only partly true, because I think it requires more than just believing (like acting on your belief…), but there´s much truth in that. Believe is positive, believe is hope, believe is life. Our beliefs are part of our values or is it our values that determines our beliefs?

Tror du på dig själv? Tror du på andra? Det finns ett uttryck som säger ”du måste tro det för att bli det”. Jag tror det bara delvis är sant för det krävs mer än bara tro (som att agera utifrån din tro), men det finns sanning i uttrycket också. Tro är positiv, tro är hopp, tro är liv. Vår tro är en del av våra grundvärderingar eller har vi våra värderingar p.g.a vår tro?

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

2 responses to “believe/tro

  • Jill

    I agree! While our beliefs are important, it’s not until we ACT on our beliefs, like you said above, that things can happen … that change can occur. Sometimes we must stand up and declare our beliefs and sometimes we must move – take action. Then and only then can we truly claim what we believe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: