attityd/attitude

Läste något så bra idag om attityder (klokegard.se). Hur vi kan undvika irritationsmoment i vår vardag och välja att ta eget ansvar och sluta vara offer för vad alla andra gör eller inte gör. I min bok skriver jag så här ”

Att ta ansvar innebär att din första reaktion när något händer, oberoende om du eller någon annan orsakat det, blir ”ok, vad ska jag göra åt det här?

En som går omkring med offermentalitet söker en syndabock, första reaktionen blir ofta ”vem har gjort det här”?

Men,som klokegard skrev, du kan också välja att ta steget ännu längre; välj att hitta tacksamhet i att du gör det bättre valet. Välj att bibehålla din positivitet för du mår bättre och din omgivning mår bättre.

I read something great today about attitudes. It´s only in swedish but it was about how we can avoid these irritations in our daily lives, for example that nobody ever takes out the garbage…but we can choose to take full responsibility and stop being a victim, depended on what everybody else do or don´t do. In my book I write ”to take responsibility when something happens, no matter if you or somebody else was the cause, is ”ok, what can I do about this”. When somebody lives as a victim their respond is ”ok, who did this?””

In the blog I read this morning was also that you can take it a step further and be thankful for all the things that you can do about it. Be thankful for making a better choice. Be thankful that you can remain happy and everyone around you can therefore also be happier (if they choose to be)

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: