not perfect but still good enough/inte perfekt men bra ändå

I´ve been thinking lately about how our society today requires quite a lot. I´m the kind of person who am who I am and can today be proud of it. But still I can sometimes feel that to fit in I should be more perfect. I haven´t always had the freedom to be myself. I have a long time in my life been a people pleaser and wanted people to like me. I have felt I have to be somebody to be accepted and accomplish something in order to be good. And since I´m not perfect , it was very hard. I always tried my best and still I was mediocrity. I never reached the top in anything. But as I said, today I can be proud of who I am anyway. I don´t take myself nor life too seriously. I can forgive myself and others and I can laugh at mistakes I do. I know I still got many talents and much to give to others. Of course, still much to learn, but      I´m on my way. Now I have a burning desire to help other people realize the same-YOU ARE GREAT AS YOU ARE! and you´ve got talents and gifts. You don´t have to be perfect, nobody is and stop comparing yourself with others. After all, when we compare ourselves we always feel we loose, because we only see the outside of the other person and that can look great but we don´t see the struggles they go through on the inside…..but you know far too well your own struggles. Be the best YOU that you can. And stay on your own path-the world requires a lot but we can´t live up to others expectations. Have expectations of yourself and not of somebody else.

Jag har tänkt mycket på hur vårt samhälle idag kräver så mycket. Vi ska vara bra på allt och misstag förlåts inte. Jag är den jag är och idag är jag stolt över det. det har inte alltid varit så. Tvärtom har jag länge i livet kämpat med prestationsångest, att åstadkomma något för att vara någon, att vara människor till lags för att bli omtyckt etc. Och eftersom jag inte var eller blev mer än en medelmåtta någonsin så var det svårt. Men som jag sa, idag kan jag vara stolt över den jag är. fast jag kan ändå ännu få känslan att jag borde vara mer perfekt för att passa in. Men nu vet jag att jag har många gåvor, jag har mycket jag kan åstadkomma för andra. Jag tar inte mig själv eller livet på alltför stort allvar. Jag kan förlåta mig själv och andra. Jag har mycket att lära ännu men jag är på väg. Nu brinner jag för att också hjälpa lyfta andra upp och inse – DU ÄR FANTASTISK SOM DU ÄR. Du behöver inte vara perfekt. Ingen är det. Sluta jämföra dig med andra. När vi jämför oss så förlorar vi alltid. Vi kan bara jämföra vår egen insida med deras utsida och utsidan kan alltid vara putsad och fin. Du ser inte deras kamp inombords, men du vet mer än väl om din egen kamp och dina egna brister. Bli bara den bästa DU som du kan bli. Gör det till ditt mål. Håll dig på din egen väg och lev inte upp till hela världens förväntningar. Det kan vi aldrig. Förvänta dig saker av dig själv och ingen annan. Dessa tankar kom till mig än starkare idag när man läste dagens vbl om flickor som kämpar med alla krav och får ångest…..

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

2 responses to “not perfect but still good enough/inte perfekt men bra ändå

 • Maria

  Härligt Jeanette 🙂
  Men då du skriver om att misstag inte förlåts så vill jag protestera. Det finns ju inga misstag, det är bara feedback. De gånger då man har gjort ett ”misstag” så skall man ju tänka vad lärde jag mig av det där och omvärdera situationen. Man kanske inte uppnår meddetsamma det som man ville, men lärdomen av det som blev fel kan ju ingen ta av dig.
  Vi är bra, oberoende av vad vi gör 🙂
  Och du har så rätt om att man inte skall leva upp till världens förväntningar, för vem är det som egentligen förväntar sig något av just dig. Bryr sig verkligen någon annan än du själv om dina drömmar och mål? Det är ju upp till var och en att ta tag i sina egna drömmar och mål OCH förväntningar.
  Tack för en bra blogg 🙂

  • jeanetteljungars

   Tack :). jag mena att misstag ute i världen inte förlåts. Många gånger får människor ingen andra chans. Eller döms ut direkt p.g.a något tidigare misstag innan de ens fått visa vad de går för. Men det är riktigt för en själv måste man ju se det som ”vad tar jag med mig från detta” och vad lämnar jag bakom mig.Se det som stepping stones framåt och uppåt. Tyvärr ska man ju ha hunnit få lite skinn på näsan för att komma så långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: