Patience/tålamod

Do you have,as a leader, patience to let people around you develop and grow? You know if you sow a seed, you have to water it, nourish it and take care of it, so it will be able to grow. And if it´s growing tall, you maybe have to stuck it up with something so it won´t break. You have, so to say, create the right circumstances for the plant to grow. You have to cultivate and nourish and take care of it. You maybe have to put it in a bigger pot when it´s growing and so on. It´s the same thing with people. We have to carefully go beside them as a leader, help them and create the right environment for them to grow in, make them safe and provide them with the tools they need. Then we just have to encourage the progress they make, and let them make it in their own timing. That´s not easy.

Har du som ledare tålamod att låta människor omkring dig växa i egen takt? Om du sår ett frö, så måste du vattna, ge näring och se till att plantan får den rätta omgivningen för att kunna börja växa. Sen när den växer upp måste du också vara där och förse den med kanske en större kruka, en stödpinne eller en klättervägg. Så är det också med människor. Vi måste skapa den rätta miljön för dem att växa i. Vi måste gå bredvid dem och låta dem växa i egen takt. Vi ska utmana och vi ska tro på dem , men vi ska inte skuffa och inte ta bort ansvar om vi tycker utvecklingen går för långsamt. Vi ska också ge dem de rätta verktygen de behöver för att utvecklas. Uppmuntra framsteg de gör och låt dem få känna sig trygga. Det är inte lätt, men om du vill utveckla människor så är det enda sättet.

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: