framtidens ledarskap

En förändring i synen på ledarskap och på ledare behöver komma. Ledarskap är INTE en position, det är inte makt. Ledarskap ska vara om inflytande, förtroenden, vishet och betjänande. Ledarskap ska vara om att bli den som hjälper var och en utveckla sina styrkor, finna sin plats i helheten, sin inre motivation och uppmuntra kreativitet, en ledare har förmåga att se problemen men också lösningen. Att upprätthålla ett system som redan finns är management, att bli medveten om att vi alla behöver utvecklas och utveckla andra är ledarskap. En ledare vet vägen företaget ska gå, han/hon går vägen själv (jobbar själv aktivt på alla nivåer i företaget för att veta om vad som sker och utmaningar som dyker upp) och en ledare visar andra vägen. En ledare är både coach och mentor, men behöver också både coach och mentor själv, annars kan bördan lätt börja kännas tung. Vi lever i en snabbt föränderlig värld, där inget mer är sig likt från gårdagen till morgondagen och ledare behöver utveckla flexibilitet och ha modet att bana nya vägar och nya innovativa lösningar.

Min nya sajt som snart är här; ljungars.net

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

5 responses to “framtidens ledarskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: