Hur ser du på dig själv?/How do you see yourself?

Hur många vuxna lider inte av dålig självkänsla? Har du någon gång låtit dig hindras av rädslor av olika slag? Brukar du jämföra dig med andra? Vad tycker du om din personlighet? Ditt utseende? Tänker du mycket på vad andra tycker om dig? Om allt togs ifrån dig (jobb, familj, hus)-vem vore du då? Känner du att du är värd framgång? Vågar du tro både på dig själv OCH på andra? Vågar du släppa fram andra och låta dem få lysa utan att du känner dig varken hotad eller mindervärdig?

Vi är uppväxt i ett prestationssamhälle och VAD vi är, vilken utbildning vi har, vad vi arbetar med betonas mycket mer än våra inre kvalifikationer och vårt unika värde som den individ vi är. Hur ska man då komma ifrån detta? Hur ska man som vuxen börja utveckla sin självkänsla? Jag vill ge dig några enkla tips:

-börja utveckla din tacksamhet. Bli en person som uttrycker tacksamhet under alla omständigheter.

-se vad dina egna styrkor är och börja jobba på att utveckla dem. Jämför bara dina framsteg med dig själv, aldrig med någon annan

-kliv ut och möt dina rädslor, våga göra nya saker

-skriv varje kväll ner saker du gjort bra under dagen

-ta hand om dig själv; din hälsa, din motion, mat, sömn, utseende

-sök nya, positiva människor att umgås med.

-lev i enlighet med dina egna värderingar, var ärlig mot dig själv och andra. Om du lever rent, efter hur du vill leva, efter vem du vill vara; då spelar det ingen roll vad andra tycker-pekar de ett finger mot dig så pekar 4 fingrar tillbaka mot dem själv!

How many grown-ups suffer from low self-confidence? Have you ever let fears stop you from things you like to do? Do you used to compare yourself with others? What do you like your personality? Your looks? Do you think you´re worth success? Do you dare to believe in yourself AND in others? Do you have the self confidence to let others shine without you feeling threatened or less worthy?

We are raised in a society where we have to work and DO something. What you do, whats your education is much more asked and considered than our own worth and our unique qualifikations. How can we change this? Let me give you some tip of how to raise your own self-esteem and self confidence.

-start extending your gratitude. be grateful during alla circumstances

-face your fears, do some new things every day

-write every evening a list of what great accomplishments you´ve done during the day

-take care of yourself, your health, exercise, sleep, looks..

-find positive people to hang out with

-live according to your own values and beliefs. be honest to yourself. If you live a pure, honest life- it doesn´t matter what others think about you. and if they then point fingers at you- they have 4 fingers pointing back at themselves.

 

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: