Mod att vara företagare/Rohkeus olla yrittäjänä

Ibland krävs det mod att både vara företagare, att starta företag men jag vill också arbeta för småföretagarnas villkor. För att få fler företagare i Finland behövs mer företagsskolning, flexiblare arbetsmarknad och mer stöd. Det vi behöver är företag som vågar tillväxt och vågar anställa. dock är ”flaskhalsen” för de flesta svårigheten att satsa pengar på investeringar och utvidgning samtidigt som du då borde ta in fler anställda innan investeringarna har börjat ge avkastning. Staten borde komma emot med stöd för ersättning av exempelvis lönebikostnaderna under en övergångsperiod och verkligen hjälpa företag som har idéer och vilja att expandera. Flexibilitet behövs för att bättre kunna ha anställda deltid och vid behov, det skall lönas för arbetstagare att ta emot arbete, men det skall också vara lätt för arbetsgivare att ha en flexibilitet. Byråkrati inom alla områden borde förenklas och en del onödigheter slopas.

Rohkeus tarvitaan olla yrittäjänä ja aloittaa yrittämistä. Haluan parantaa pienyrittäjien ehdot. Jotta saisimme enemmän yrittäjiä Suomeen tarvitaan yrityskoulutus jo koulussa, joustavampi työmarkkina ja enemmän tukea. Tarvitsemme yrityksiä jotka haluavat kasvaa ja työllistää, mutta yleensä se on liian vaikea koska ei ole varaa sekä investoida ja työllistää samana aikana ja niin kuin on nyt niin työnantaja on aika ”kiinni” kun ne työllistää jonkun, ja se pelottaa. Pitäis olla esimerkiksi jonkun näköisen tuki jota korvais sivupalkkakustannukset jonkun aikaa kunnes investoinnit on alkanut tuoda tulokset myös. Ja sitten pitäis olla enemmän joustavuus ja helpompi palkata osa-aika työntekijöitä tai tarpeen mukaan. Jokaiselle pitää kannattaa myös ottaa töitä vastaan. Kaikki paperityöt, säädökset ym pitää olla helpompaa ja turhat säännökset poistaa.

yrittäjyys kopia

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: