Minun kampanja

Ajattelin täällä kertoa lyhyestä esitteestäni kohta kohdalta: (paljon kiitoksia rakas siskolleni käännöksestä :))

Rohkeutta olla heikkojen puolella: yksinhuoltajat, vanhukset, nuoret, henkisistä sairauksista kärsivät, taloudellisesti huonossa asemassa olevat, pakolaiset…

Vuonna 2009 perustin yhdistyksen Sisters Suomi-Finland ry:n, jonka puheenjohtajana toimin edelleen. Olemme monen vuoden aikana antaneet ruokakassit, keränneet vaatteita ja muuta tarpeellista lähiseutumme yksinhuoltajille sekä taloudellisesti huonossa asemassa oleville perheille. Olemme myös joka joulu lahjoittaneet 100 – 300 joulupussia naisille sosiaalitoimistojen, A-klinikan, turvakotien, diakoniayhdistyksien ym. kautta.

Olen huomannut, että sosiaalinen turvaverkkomme ei aina toimi toivotulla tavalla. Järjestelmä on monesti epäoikeudenmukainen ja näitä ahdingossa olevia ihmisiä kohdellaan usein huonosti.

Sosiaalinen epätasa-arvo kasvaa valitettavasti maassamme.

Monesti melkein vaaditaan, että jokaisella ihmisellä olisi tietokone, auto tms. vaikka kaikilla ei ole siihen varaa. Peruskoulumme pitäisi olla maksuton, mutta sielläkin syntyy epätasa-arvoa, kun joillakin ei ole varaa ostaa suksia, urheilla, antaa rahaa koulumatkoja varten jne.

Nykyään Sisters-yhdistyksellä ja Vaasan Metodistikirkolla on antoisa yhteistyö.

Vanhuksilla tulee olla oikeus perusturvaan, lähipalveluihin, oikeaan ja oikea-aikaiseen hoitoon sekä riittävään eläkkeeseen. Nämä ihmiset ovat palvelleet maatamme koko ikänsä – heidän ei pitäisi vanhana elää köyhyysrajalla. Vanhojen avioparien tulee päästä samaan vanhainkotiin.

Aivan liian monet nuoret maassamme voivat tänään huonosti. Mielenterveyshoito toimii erittäin huonosti ja nuorten mielenterveyshoitoon pitäisi budjetoida enemmän rahaa. Sama koskee lasten ja nuorten ennaltaehkäisevä hoito. Nuorille avohoito ei riitä, vaan tarvitaan seurantaa ja jatkuvuutta.

Oma tyttäreni on kärsinyt masennuksesta neljä vuotta. Sairaus sai alkunsa anoreksiasta. Minun on pitänyt taistella hänen hoitonsa edestä, eikä heikonkuntoinen nuori itse jaksa taistella. Määrätään lääkkeitä, mutta tulosta ei seurata. On miltei mahdotonta päästä psykiatrille, terapeutteja vaihdetaan jatkuvasti, sairaalahoitoon on erittäin vaikea päästä. Siskontyttäreni kärsii paniikkihäiriöstä ja hän on nähnyt vieläkin enemmän puutteita mielenterveydenhoidossa. Käydään myös jatkuvaa taistelua asenteita vastaan. Ei ole oikein, että nuori, joka voi huonosti saa kuulla ”ota nyt itsesi niskasta kiinni”…

Valitettavasti olemme myös läheltä joutuneet kohtaamaan kaikkein pahinta – toisen siskoni tytär teki itsemurhan.

Muutama vuosi sitten neljä minun viidestä lapsestani olivat teini-ikäisiä. Myös heidän ystäväpiirissään olemme huomanneet, että mielenterveysongelmat lisääntyvät. Tämä on otettava vakavasti. Meillä kaikilla on yhteinen vastuu.

Olen ollut pakolaisystävien hallituksessa monta vuotta. Pakolaistyö ei ole mustavalkoista. Täytyy kuitenkin muistaa, että maahanmuuttajat ja pakolaiset ovat eri asia. Sama koskee turvapaikanhakijoita ja kiintiöpakolaisia.

En halua nähdä yhteiskunta, jossa ihmiset ovat itsekkäitä ja kylmiä. Tietenkin täytyy parantaa asioita omassakin maassamme, mutta emme auta ketään jos suljemme sydämemme. Viha ja vihamielisyys johtuvat usein omasta pelosta ja tietämättömyydestä. Olen myös usein matkustanut ulkomaille ja auttanut ihmisiä omatoimisesti paikan päällä, mm. naisia Ugandassa ja lapsia Filippiineillä. Tämä ei aina riitä, sillä joskus ihmiset joutuvat pakenemaan – muuten heidät tapetaan. Mitä itse tekisit? Lastesi takia? Pidä kultainen sääntö mielessä: millaisen kohtelun haluaisit itse saada jos meidän (taas!) olisi paettava omasta maastamme.

Olen siis tehnyt paljon vapaaehtoistyötä, koska uskon näihin asioihin ja ne ovat lähellä sydäntäni. Nyt haluan ottaa tämän askeleen, jotta minulla olisi mahdollista tehdä vieläkin enemmän. Uskon, että eduskunnassa tarvitaan ihmisiä, jotka tietävät miten päätökset vaikuttavat yksilöön ja jotka tuntevat heidän tilanteensa. Jos sinäkin uskot, että tällaisia ihmisiä tarvitaan eduskunnassamme, niin minä olen ehkä SINUN ehdokkaasi!

Bild3

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: