könsneutrala äktenskapslagen

Jag hade inte alls tänkt ta upp denna grej i min kampanj, men eftersom den kommit upp redan på olika håll och igår på yles valgalleri inspelning så kan jag inte låta bli att kommentera. Kristen predikan och politik skall i mitt tycke hållas isär, men igår slank det ur mig en del när frågan kom :). Jag skall förklara varför jag blev upprörd. Jag arbetar ju mycket med kommunikation och jag vill få människor ofta att tänka ;). Orsaken varför jag blev upprörd igår är:

-media skall alltid svänga infallsvinkeln så att vi i KD skulle vara MOT allting. Det är fel.

-det finns vissa kristna som också pekat finger, dömer homosexuella mm. Det är fel.

-jag tycker att det finns betydligt mer relevanta saker som jag brinner för att arbeta med inför nästa riksdagsperiod

Jag gav väl en kort biblisk syn på saken igår som du kanske inte förstår, men grunden är i alla fall att alla människor har syndat och varit skild från Gud. Gud älskar oss så mycket så han sände sin son Jesus för oss alla (..att den som tror på honom inte skall gå förlorad….). Han älskar alla, han gör inte skillnad på synd och synd eller konsekvenser av synd. Dem lever vi alla med. Vi behöver inte ”rycka upp oss” eller bli bättre för att få komma till honom, utan vi får komma precis sådana vi är, det är nåd. Han älskar mig lika som han älskar dig. Jag har mina fel och brister liksom vi alla har.

Sedan jag kom till tro insåg jag dock äktenskapets välsignelse och det han instiftat mellan man och kvinna. Mannen och kvinnan skulle också föröka sig och uppfylla jorden (annars hade vi varit skapta så att vi kunde reproducera oss själv eller med samma kön..).

Ok- så det tror jag på och liksom jag respekterar alla som har andra åsikter, så kunde ibland våra kristna åsikter respekteras också….. det är ju många gånger vi som blir dömda :).

Att vi har andra åsikter betyder INTE att jag skulle ha något emot homosexuella, varken som vänner eller i min kyrka. Inte heller att jag tror att de på något som helst sätt skulle vara mindre värda eller mindre älskade. Min systerdotter som tyvärr tog livet av sig förra sommaren var lesbisk- skulle jag älskat henne mindre? skulle jag tyckt hon var mindre värd? nej, verkligen inte!!! Kanske den tragedin i vår familj också gjort att jag reagerar kraftigare, för jag vet att hon var älskad- av oss alla men också av Gud. (så jag reagerar väl mer på kristna som dömer egentligen, men också på sådana som dömer oss och automatiskt tror att vi skulle vara homofober)

Sen som sagt tycker jag att viktigaste prioritet nu kanske mer är att:

-hur skall vi minska inkomstklyftorna i vårt land?

-hur skall vi skapa mer arbetsplatser och stödja företagande/företagare?

-hur skall vi hjälpa alla unga, och alla som mår psykiskt dåligt?

-hur skall vi skapa trygghet?

-hur skall vi säkerställa närservicen på landsbygden och trygga lantbrukens framtid så att vi har en levande landsbygd?

-tvåspråkighet i vårt land är en rikedom och bör bevaras

Å andra sådana saker. Jag tror inte det finns två människor som tycker lika i PRECIS allt, så trots att du tycker annorlunda än mig i äktenskapet, så kan jag ändå vara din kandidat om du tycker det andra jag arbetar med och för är viktigt. Jag kommer göra små filmsnuttar  på youtube ibland också så att du kan se lite vad det är jag jobbar med om dagarna. Man behöver heller inte dela tron för att rösta på KD, men du kanske tycker liksom vi att värderingar som respekt, omsorg om sin nästa, människovärde, mänskliga rättigheter, familj osv är viktiga?

Har du kommentarer på detta inlägg ser jag helst du skickar mig privat på jeanette.ljungars@kd.fi eller kommer träffar mig.

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: