Beroenden/riippuvuus

IMG_0188Tänkte skriva ett längre inlägg om intressanta personer jag träffat idag från stödföreningen för närstående till missbrukare, men ni kan läsa lite om det på min facebook sida: jeanettetillriksdagen.

Klockan blev sent nu och jag kom hem från arbete på Botnia Hotel i Kronoby, varefter jag lämnade i diskussion med min 19-åriga dotter. Om ungdomar,marginalisering,psykisk ohälsa och deras behov av ett stort nätverk för att komma vidare. Hennes kusin som lider av panikångest och skär sig, har t.o.m skärt sig två gånger på sjukhuset denna vecka och ändå blir det ingen avdelningsvård…. de skall bara klara sig själv ändå. Jag efterlyser någon form av avdelningsvård och t.o.m. tvångsvård ibland, speciellt för unga, men egentligen för många med olika beroenden, som också är sjukdom och borde behandlas som sådan. Kärlek ska kunna vara tuff ibland och inte bara överslätande, tillåtande. Varför får inget ske mot någons vilja idag? Jag menar inte att man ska bara köra över folk men det är som med barn och regler- inget barn vill ha dem men alla vet att de mår bäst av det. Så är det också med unga som mår dåligt ibland, kanske kärleken av de närstående skulle få bestämma det bästa för dem, om ni förstår vad jag menar. Under de fyra år min egen dotter nu varit deprimerad också har jag faktiskt sökt på nätet (innan hon fyllde 18) om det inte fanns något hem där jag kunde få in henne…men icke. Å som en ungdom från Karen (Burma) sa åt mig igår- hon förstår inte vår myndighetsålder på 18år, att många föräldrar ”släpper” barnen (eller vi tvingas släppa)- i deras kultur fortsätter föräldrarna vara förälder oberoende om de är 19,20,21…och de lyssnar på sina föräldrar.

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: