Potential

IMG_0204

Jag tror starkt på alla människors inneboende potential och brinner för att ge människor verktyg för att utveckla sin potential. Jag tror också på att vi måste ha ett samhälle som blir bättre på att ta till vara allas unika gåvor. Alltför länge har det talats om ”individuella läroplaner” men i praktiken fungerar de ju inte. Alla skall i vårt skolsystem stöpas in i samma form och desto mer ”annorlunda” du är eller har udda gåvor, desto svårare kan det bli att hitta sin plats.

Varför har vi så många barn med olika diagnoser? vad gör vi av dem? medicinerar…. visst finns det tillfällen när det behövs medicin, när det behövs biträde för att klara vardagen, men jag ser också vi saknar verktyg hur vi skall utveckla dessa människors gåvor. Alla unga som söker jobb, skola etc graderas efter betyg och vitsord, hur skall vi lyfta fram alla de unika egenskaper som kanske inte syns på något vitsord. Borde vi i skolorna också ha med ämnen då som kreativitet, social kompetens, specialområde:xxx, etik & moral, kommunikation m fl?

Ibland vill jag bara lyfta fram mångfalden, unikheten och den härliga känslan att vi alla är lika, men ändå olika. Vad mycket vi har runt omkring oss bara vi förmår lyfta fram det. Hur mycken kapacitet har vi inte på våra arbetsplatser, i företag, i kommuner om vi vågar utveckla den och se den och lägga bort prestige, stolthet och kontroll och makt. Men tyvärr finns de egenskaperna i oss människor och för lite av ledarskapet: ”jag skall bli mindre och andra skall bli större”

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: