Feminism/feministit

idag var jag i radio ca 17.30 om feminister och jämlikhet. Var på jobbet men försökte lyssna med ett halvt öra vad jag egentligen sagt :). Det är svårt när de ringer och frågar om något, så efter man lagt på luren och tänkt ett tag så kommer man på mycket mer man kunde sagt :). Men jag står för det jag sa, feminism i mina öron klingar negativt :). Som jag sa också- mer ödmjukhet efterlyses i vårt land.

MEN – visst är det orättvist om kvinnor får sämre lön exempelvis bara för att de är kvinnor. Å andra sidan så tycker jag det är rätt orättvist med individuella löneförhandlingar överlag idag- då kan även män som gör samma jobb ha olika betalt. I individuella löneförhandlingar är det ofta de som är bäst stå på sig som får mest, medan en varm, innerlig person som är jätteduktig kanske inte är bra på att KRÄVA. varför skall de då ha sämre? Det är lite som det blivit på socialen tycker jag- de som skriker mest, kräver mest – får mest. Medan en stackare som är redan nedslagen och i underläge och inte orkar (kan) strida för sig, lämnar med betydligt mindre… Hmm. orättvist!

Överlag har vi kvinnor det bra i vårt land- var idag på flyktingvännernas kvinnodagsfest och kvinnornas rättigheter vi läste upp där kan du se på min facebooksida (Jeanettetillriksdagen). Det var JÄTTEBRA pointer och så viktiga. Trots att jag inte är feminist så strider jag gärna för mänskliga rättigheter, och kvinnor överlag jobbar jag ju mycket med faktiskt. Sisters Suomi-Finland föreningen jag startade 2009, var just för främst ensamstående kvinnor och sen har jag ju startar också NaisNet- en kvinnlig nätverksförenings om hjälper både kvinnliga företagare men också familjer och enskilda kvinnor. Så kvinnor (och människor överlag 🙂 ) i mitt hjärta:)

Suomeksi myöhemmin :).

IMG_0204

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: