Mångsysslare /toimin monella eri alalla

Bild1

En vanlig fråga vi ställer till varandra är: ”vad jobbar du med?” Jag ogillar frågan lite överlag eftersom jag vet hur jobbig den är för människor som är arbetslösa, sjukskrivna (speciellt om sjukskrivning beror på psykisk ohälsa är det svårt börja förklara), sköter sina barn eller annars arbetsoförmögna av en eller annan orsak. Vårt värde ligger ju i VEM vi är och inte i VAD vi gör

Men för mig brukar frågan vara svår eftersom jag är faktiskt en mångsysslare…. Men just nu i mitt liv älskar jag att arbeta på Botnia Hotel & Restaurant i Kronoby.http://botniahotel.fi Mysigt ställe, underbara ägare och trevliga kollegor och kunder. Där är jag varvat med församlingsarbete där jag nu mer går in i nytt projekt med integrering, arbetar mycket med utlänningar (vilket 98% av vår församling också är, men jag skall också arbeta utåtriktat, med alla- alltså inte bara egna församlingsmedlemmar) och sedan sekreterarjobb för KD:s svenska organisation. Däremellan kan jag skriva lite, föreläsa lite, hålla någon skolning, sälja lite, marknadsföra, arbeta ideellt mm. :).

Yleensä kysytän aina kun tapaat jonkun ”mitä teet nyt” ”missä olet töissä”. En oikeastaan tykkää sitä kysymyksestä koska tiedän kuinka vaikea se on niille jotka ovat kotona hoitamassa lapsia, ovat työttömiä, sairaita (varsinkin jos kyse on mielenterveyssairaus)…. Pääasia on että OLET jo arvokas, sinun arvo ei ole siinä mitä sinä teet.

Minulle kysymys on vaikea koska teen niin paljon eri asioita. Juuri tällä hetkellä rakastan tehdä töitä Botnia Hotel & Restaurant Kruunypyyssä. ( http://botniahotel.fi ). Viihyisä, mahtavia omistajia ja työkavereita ja asiakkaita. Sitten teen seurakuntatöitä ja paljon ulkomaalaisten kanssa tekemisessä, olen KD:n ruotsinkielisen organisaation sihteeri ja välillä sitten kirjoitan vähän, pidän luentoja, koulutuksia, myyn jotakin, markkinoi jotakin, teen hyväntekeväisyystöitä jne 🙂

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: