valdebatt

Intressant virtuell valdebatt i Kronoby Gymnasium idag. Frågor som engagerar mig: om hur vi ska få löst ungdomsarbetslöshet (vi hade bara 1minut var att svara så det blev korta svar men här tycker jag: många unga jag känner har inte ens fått ett sommarjobb och ju äldre de blir desto svårare blir det utan erfarenhet som ofta krävs, så då behöver de antingen garanteras praktikplats eller sommarjobb så de får erfarenhet, halverade arbetsgivaravgifter för de som anställer unga, mindre byråkrati kring ex sanssi-kort och annat stöd). Utbildning är viktig och att ge de unga möjlighet till den utbildning de vill ha. Men unga som mår dåligt och kanske inte orkar med heltidsstudier bör ges större stöd. En annan fråga var om just hur få unga må bra i vårt land- de flesta kandidater tog upp utbildning och mer familjevård. Jag håller delvis med, men samtidigt märkte jag att det ännu finns den attityden hos många att bara ungdomar i familjer med problem mår dåligt! det är så långt från sanningen som det kan vara. Vi behöver mer samarbete i våra kommuner med familjearbetare, social, hälsovård, skola och tredje sektorn (föreningar och organisationer). Familjer och unga behöver ett större nätverk med hjälp och stöd, lägre tröskel att söka hjälp och framförallt ETT ställe där de vet de kan få stöd. Frustrerade föräldrar har ingenstans att vända sig idag när de märker att deras ungdomar kanske inte mår bra. Visst finns det många familjer som har problem, men långt ifrån alla. Det är nog långt fler i helt vanliga familjer idag som mår dåligt. Om vi inte inser det så blundar vi fortfarande för verkligheten och då görs det ju ingenting. Att bara dela ut mediciner och skylla på föräldrarna tycker jag är inget ansvar. Jag har länge funderat varför samarbete fungerar så dåligt… Vi har ett gemensamt ansvar för vår nästa generation och det skall vi ta på allvar, inte bara söka syndabockar.

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: