Är du ännu osäker?

fbcover

Idag har förhandsröstning påbörjats. Kanske du redan röstat? Grattis isåfall!! :). kanske är du ännu osäker på vem du ska rösta på eller om du skall rösta överhuvudtaget? Då vill jag hjälpa dig göra ett BESLUT.

Om du inte vet vem du skall rösta på? Tänk på att inte ställa dina krav alltför högt- jag menar, vi är alla människor, vi är alla unika och det är en rikedom. Försök inte hitta någon som är EXAKT som dig. Du är unik och det finns ingen annan som dig. Men tänk efter- vilka är dina viktigaste värderingar? Lista låt säga tre stycken. Våra värderingar är det som ligger till grund för våra beslut, våra prioriteringar och våra val. Tänk inte bara på vilka värderingar din kandidat har utan även partiet. ”av frukten känner man trädet”, dvs du ser ganska snart om deras värderingar och handlingar gått hand i hand. Jag kan ju säga exempelvis att jag värderar familj eller företag, de svaga, …, men om mina beslut och val tydligt inte prioriterar dessa så bär mitt hjärta tydligen på nåt annat. Sedan är det sant att ingen kan jobba för allt, men alla kan jobba för något. Vad är dina tre viktigaste hjärtesaker? Vilken kandidat/parti har samma hjärtesaker?

Om du tänkt att du inte skall rösta alls? Tänk igen please!!! Kanske ovanstående redan fått dig på några nya tankar. Jag hoppas det. Visst kan det kännas frustrerande att se alla kandidater ropa ut ”välj mig” och räkna upp 100 saker de är bra på och innerst inne vet du sedan att det bara är valsnack. Men våga se förbi ytan. Våga som jag sa-jämföra värderingar. Vem lever som de lär? Vilka frukter har du sett i var och ens liv? Kolla det lite grann. Ge det 30min av din tid. Att bara ge upp är aldrig ett alternativ. Låt det inte bli ditt alternativ heller. Din röst spelar visst en roll och mest av allt talar du om för dig själv att du gjort något, att du tagit ett beslut, att du gjort ett val. Det stärker dig själv och din självkänsla. Att bara tänka: ”va spelar e fö roll om jag röstar elr int?”- det talar negativt till dig själv och sänker din självkänsla. Egentligen säger du till dig själv att det inte spelar någon roll vad du gör eller tycker. Den person vi talar mest ”sk.t” till är oss själva. Sluta med det. Du är viktig och vad du tycker spelar visst en roll. Våga ta ett beslut!

Jag hoppas att mina värderingar speglas i mitt liv och de saker jag fört fram i min kampanj är sådant jag redan arbetat för och med tidigare så jag har inte plockat fram något nytt. Jag har kanske inte synts mest aktivt ute i vimlet men jag har försökt efter bästa förmåga och tidtabell. Jag har inte haft tjänstledigt som många kandidater, för det har min familj inte råd med, utan jag har jobbat och skött alla mina andra åtaganden som vanligt (ok, vissa ”viktiga-men inte brådskande” och ”inte så viktiga” saker har fått ge vika 🙂 ) vilket betyder att dagar och veckor blivit förlängda men det var mitt val och är det fortfarande :).

IMG_2131

Om jeanetteljungars

Jag är 44år, gift med Tomas, har 5 barn i åldrarna 23,21,19,16 och 12. 3 barnbarn som är 5,2 och 8mån. Företagare sedan 1991, mycket aktiv i olika föreningar, i församling mm. Min styrka är min positivitet, min flexibilitet, förmåga se ett behov och göra något åt att lösa det, tro. Vill du utvecklas? Berika ditt liv? Utbyta ideér och tankar med likasinnade människor? dela med dig av din kunskap, vishet, erfarenhet och berika andra människors liv? Jag vill utvecklas och jag har en enorm tro på DIG, på att vi alla är skapade med en enorm inneboende kapacitet som vi sällan använder. Visa alla inlägg av jeanetteljungars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: